Praktijk info


Over Alice

Van oorsprong ben ik concertzangeres en kan terugkijken op een mooie een internationale carrière. Heden ten dage geeft ik les in professionele zangtechnieken en treed nog enkele malen per jaar op. Aan de Royal Academy of Music London behaalde ik mijn Master Postgraduate Solo Performance in Concert and Opera en mijn Bachelor Docerend Musicus Zang en Piano aan het Conservatorium van Amsterdam.


Op het Conservatorium heb ik mijn (muzikale) pedogogie met een 9 afgesloten!


Naast mijn muzikale opleiding heb ik gevolgd een:

- Vakopleiding Kruidengeneeskunde

- Opleiding tot Allround Counselor (basis + stress + depressie + rouw) - erkend als bijscholing bij BATC en CAT

- Cursus NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren) - erkend als bijscholing bij BATC, CAT en ABvC

- Cursus Coaching bij autisme - erkend als bijscholing bij BATC, CAT en ABvC


BATC = Stichting Belangen Associatie Therapeut en Consument

CAT = Complementair Aanvullende Therapeuten

ABvC = Algemene Beroepsvereniging voor Counselling


Alice is daarnaast aangesloten bij:

De Nederlandse Toonkunstenaarsbond

KunstenbondPraktijkvisie

Mensen welke in de coachingspraktijk komen ontdekken vaak de behoefde om aan hun lichamelijke energieblokkades te werken. Hierachter zit vaak een levensverhaal: de verbinding van lichaam en psyche. Dit is vaak terug te zien in iemands lichaamshouding, uitstraling en te horen is in de stem en ademhaling. Als zangpedagoog, zie ook mijn website Zangles in Hoorn, ervaar ik dat muziek emoties los maakt welke vastzitten of verstopt. Ook mijn (internationale) optredens en op tournee gaan, geven spanningen welke je leert los te laten. Internationaal je weg vinden maakt sociaal creatief.


In het regulaire zorgcircuit is voor de connectie van lichaam en geest vaak weinig tijd en aandacht. Vastzittende gedachtepatronen kunnen de ademstroom gaan blokkeren en dat merk je direct. Als je niet goed voor jezelf zorgt qua voeding, lichamelijke beweging alsmede op energetisch vlak vast zit, hoor je dit terug in iemands klanken en ademhaling. Als musicus heb ik de gave goed en geconcentreerd daar naar te luisteren alsook het achterliggende verhaal.


Doordat het verhaal hardop wordt gedeeld komt het zelfgenezend vermogen in actie. Je ontdekt zelf waar het verdriet of problemen zijn komen vast te zitten op zowel emotioneel als mentaal vlak. Vanuit de geboden begeleiding, vanuit een holistische visie, bekijk je het verhaal vanuit meerdere perspectieven en verruim daarmee de visie op de levenssituatie waarin in het zich nu bevind. Door te accepteren wat is, help ik ruimte te scheppen in de toekomstperspectieven die wellicht anders zijn dan je tot op heden hebt aangenomen.

 

"Mijn kracht in het coachen ligt in het begeleiden van de weg naar vernieuwing en acceptatie van verandering in uw leven!"

 

 

Coachingsconcept

Na je aanmelding neem ik contact op voor een afspraak. Tijdens de eerste afspraak of daar voorafgaande telefonisch zullen we kennis maken en een intakegesprek voeren waarin we bespreken de precieze vraagstelling of hulpvraag, doelstelling en de mogelijkheden in jouw specifieke situatie. Tevens bespreken we de wederzijdse verwachtingen en voorwaarden waarna een op maat gesneden plan wordt besproken.

 

Vervolgens is het gebruikelijk om cursus of training van vijf sessies af te spreken om de twee á drie weken van een uur voor een optimaal resultaat.

 

Naar behoefte kunnen vervolgafspraken gemaakt worden of om het resultaat te optimaliseren en te onderhouden.


 

Tarieven

Intake + eerste sessie a 77,00 Euro

 

Vervolg sessie a 77,00 Euro (van een uur)

 

Je zit niet vast aan een abonnement, de frequentie van de coaching worden bepaald naar behoefte.

Na iedere sessie ontvangt u een betalingsverzoek (iDEAL) per e-mail.

Afspraken: doordeweeks, overdag en in onderling overleg.

Annulering afspraak minimaal 2 dagen van te voren (m.u.v. overmacht).Tot slot

Ik stel mij op als (gezondheids-) coach en ben geen arts. Stel daarmee geen diagnose. In een intake- / anamnesegesprek, bespreken we jouw situatie en indien van toepassing de diagnose van de arts. 


Counseling is een laagdrempelige vorm van emotionele hulpverlening, je vertrouwenspersoon. Daarbij richt counseling zich primair op het hier en nu. Als counselor houd ik mij nadrukkelijk niet bezig met psychiatrische stoornissen of zware psychosociale problematiek.


COPYRIGHT © 2021 CC-HOORN.NL | Coachingspraktijk Capacitas | Hoorn - West-Friesland - Noord-Holland