Actueel


Hoorn, 3 maart 2021 - de praktijk heropend op 12 april!


In de hoop dat binnenkort ook de koren herstarten en het muziek maken en beluisteren weer een verbindende factor kan zijn in het leven.


Wilt u uw ademgebruik effectiever maken en met ontspanning volledig uw longinhoud gebruiken om actiever en positiever in het leven te staan, al dan niet na het oplopen van corona? Hervind je evenwicht nu met een gebalanceerde ademhaling!

Voor herstellende coronapatiënten die nog steeds laag in hun energieniveau zitten en te vluchtig, snel en hoog onvolledig ademhalen is zangcoaching zeker een hele fijne aanpak. Lagedrempelige al zingend herstellen bij Long covid - 19 patienten. Natuurlijk, indien van toepassing, gezien vanuit een aanvulling op het medische traject dat een revaliderende covidpatiënt mogelijk heeft doorlopen. Daarnaast kan ademcoaching zorgen voor een rustige, lage en volledige ademhaling. Met een beheerste uitademing op klanken kan je steeds langer toe met je adem. Je leert jouw ademhalingsapparaat kennen. Dat wat je voor vanzelfsprekend hebt gehouden zoals ademen en praten is voor sommige coronapatiënten ineens heel intens. Het geen ook onzekerheid en angst kan oproepen.


Door te zingen leer je jouw stemgebruik, klank, volume en ademhaling bewust en gecontroleerd te gebruiken. Je leert met plezier ademoefeningen dagelijks te doen om jouw uitademing, praatlengte en zangklanken te verlengen en je praat- en zangsterkte te beheersen en te versterken. Neem nu zelf het initiatief om zang- en ademtherapie te volgen om ook jezelf uit deze visuele cirkel te halen.


"Niet alleen voor beoefende zangers, het is voor iedereen geschikt".


Met oefeningen voor een ontspannen en bewust lager ademgebruik in combinatie met evenwichtige uitademhaling ontstaat er ook een goede lichaamshouding, je gaat weer staan in je eigen kracht. Je gaat je weer moediger voelen, waardoor je toekomstplannen wil creëren. Ik werk hier graag samen met jou naar toe. Zodat je van binnen jouw energie voelt opborrelen en je ook vrolijker gaat voelen.


De klank- en ademtherapie kan een bijdrage vormen aan een verbeterde longinhoud en ademgebruik. Het toegespitste programma dat is ontwikkeld bestaat uit vijf 1 op 1 sessies. Vanuit de opgedane kennis kan jezelf thuis dagelijks blijven oefenen en trainen. Uiteindelijk telt oefening baart kunst ook bij dit helingsproces.


Interesse? Maak dan snel een afspraak voor uw eerste combinatie sessie zangles en ademcoaching!

Natuurlijk nemen wij daarbij in acht de corona maatregelen vanuit de overheid en is er een aanvullend covid-19 protocol opgesteld welke toegestuurd wordt bij de afspraakbevestiging. Mijn coaching vindt waar mogelijk (deels) buiten plaats of in een met buitenlucht geventileerde praktijkruimte. Ook beschikt deze ruimte over een UV-C desinfectie ventilator.


Over Vocalcoach Alice

Van oorsprong is Alice zangeres met een internationale carrière. Ze studeerde aan de Royal Academy of Music London: Postgraduate Solo Performance in Concert and Opera. Heden ten dage geeft ze les in professionele zangtechnieken en treed ze nog enkele malen per jaar op.


COPYRIGHT © 2021 CC-HOORN.NL | Coachingspraktijk Capacitas | Hoorn - West-Friesland - Noord-Holland