Preventieve leefstijl

Preventieve leefstijladvies

 

Ondersteuning bieden op het gebied van preventieve gezondheidsbevordering. Wat je vandaag doet, tot je neemt, eet en drinkt, heeft een direct effect. Mijn coaching kijkt ook naar leefstijl en beweeg- en voedingsgewoontes om daarbij passende voeding en kruiden toe te passen voor het verlichten van de klachten. Tijdens de sessies onderzoeken we de oorzaak van de klacht(en). Leefstijladvies kan ik geven bij klachten veroorzaakt door o.a. chronische verkoudheid, nerveuze hoest, darmklachten, obesitas / overgewicht, gewrichtsklachten / artrose of gewoon om gezond en lekker in je vel te willen zitten!

 

Hectiek versus ontspanning

Je kan je opwinden over een dichte slagboom of juist even ontspannen en genieten van de muziek op de radio, wachten moet je toch. Zie het als een moment van rust en doe voor jezelf ook eens die slagboom naar beneden. Vanuit een rustmoment krijg je inspiratie, kom je tot oplossingen en persoonlijke groei.

 

Voedingsadvies

Het naar behoefte samenstellen van een evenwichtige gezonde dieet. Ook bij een druk bestaan, zijn er met kleine aanpassingen, vele mogelijkheden om gezond en vooral lekker te eten en te koken met natuurlijke voeding. In combinatie met mijn kruidenkundige kennis, gericht vanuit een complementair en natuurgeneeskundig standpunt, kan ik met passende voedingsadviezen uw weerstand ondersteunen.

 

Fytologie - kruidenkundig advies

Coaching gericht op kruidengeneeskunde: een natuurlijke methode om je gezondheid te verbeteren met als doel genezing, klachtenvermindering bij of na ziekte of als preventieve leefstijl. Een eeuwenoude kennis om levend te houden en door te geven. Begeleiding bij klachten met gebruik van bij de klachten passende kruiden. Van het kruid of een plant kan de wortel, het blad en zelfs ook de bomenschors worden gebruikt. In vele vormen kan je kruiden en planten tot je nemen. 


Kruiden hebben actieve stoffen, waarbij de eigenschappen en de medicinale werking van belang zijn zoals alkaloïden, bitterstoffen, glycosiden, looistoffen, mineralen saponinen, slijmstoffen en vitaminen. Bij mijn advisering en uitleg van de kruiden wordt ook rekening gehouden met de reguliere medicatie. De kruiden kunnen vervolgens in vele vormen gebruikt of ingenomen worden zoals azijn, bloesemremedie, celzouten, distillaat, kompres, kruidenpreparaat, oln, perssap, poeder (capsules), thee, tinctuur (druppels), siroop, spijzen en zalven.


De resultaten van kruiden laten soms op zich wachten, maar geven vaak een blijvend resultaat, veelal zonder bijwerkingen. Als kruidenkundige zal ik bij de advisering van de kruiden kijken naar kwaliteit- en prijsverhouding van de te kopen kruiden. In de praktijk zelf is geen kruidenwinkel en worden dan ook geen (zelfgemaakte of bereiden) kruiden verkocht. Indien gewenst kan wel geleerd worden om zelf kruidenvolle recepten te bedenken voor de maaltijden.


Ritme, reinheid en regelmaat

Ontspannen, bewegen, houden van, geven: al is het je glimlach en vriendelijkheid. 

 

 "Bij het toepassen van een preventieve leefstijl voorkom je emotionele en lichamelijk blokkades alsmede geeft het een stimulans om afvalstoffen af te voeren en uw lichaam te ontzuren zodat u zich weer helemaal vitaal gaat voelen".


Tot slot

Ik stel mij op als gezondheidscoach en ben geen arts en stel daarmee ook geen diagnose. In een intake- / anamnesegesprek, bespreken we je situatie en indien van toepassing de diagnose van de arts. Bij een preventieve leefstijl kijken we samen naar de spanning- en stressfactoren, dagritme, voeding, sporten, beweging en ontspanning. Een natuurlijke methode om je gezondheid te verbeteren waarbij ik ook mijn kennis over kruiden en planten inzet om een goed leefstijladvies te geven.

 

Preventieve leefstijl advies, locatie Hoorn - West-Friesland - Noord-Holland in de regio Purmerend - Alkmaar - Zaandam - Medemblik - Enkhuizen - West-Friesland - Den Helder - Drechterland - Heerhugowaard - Hollands Kroon - Koggenland - Edam - Volendam - Langedijk - Opmeer - Schagen - Stede Broec

Coachingspraktijk Capacitas | Hoorn (Noord-Holland)

info@cc-hoorn.nl

GSM: 06 - 27 17 69 49

 

 Aanmelden consult Preventieve leefstijlcoaching: