Coaching

 

Coaching en counseling

 

Als coach help ik jouw in een aantal sessies zichzelf te hervinden tijdens een emotionele periode in je leven. Vaak zijn deze gevoelens het gevolg van ziekte of het verlies van een geliefde. Maar kunnen ook hele andere oorzaken hebben zoals gepest worden of door bijvoorbeeld uw baan te verliezen. Tijdens onze resultaatgerichte sessies help ik jouw eerst om zelf je persoonlijke situatie te analyseren. Vervolgens stimuleer ik je om oplossingen te bedenken en kracht te geven om je leven weer op de rails te krijgen.


Voorbeelden van situatie waar ik u kan bijstaan zijn:

 

Veranderingen in uw leven

- Veroorzaakt door lichamelijke klachten, ziekte en of operatie. Het omgaan met veranderingen in uw werk en of uw dagelijks leven.

- Verandering in relationele sfeer door ziekte / operatie van uw partner waardoor je een maatje, een steunpilaar verliest en noodgedwongen je eigen leefstijl en werk moet aanpassen.

- Vernieuwen van ruimte en zingeving bij veranderprocessen in je leven zoals rouw, stress en ziekte.

 

Rouwverwerking

Rouwverwerking bij elke vorm van verlies. Het verwerken en omgaan met veranderingen na het verlies van een geliefde of een dierbare. Maar ook bij veranderingen in uw leven kan u rouw ervaren. Denk daar bij aan ziekte, echtscheiding, verhuizing / emigratie van uzelf of een dierbare. Als u na dit grote verlies voelt dat je niet goed om kan gaan met je verdriet is het belangrijk om hulp te zoeken. Rouwverwerking leert u om te gaan met het verlies, geeft u kracht om uw leven weer op de rails te krijgen zodat uw in staat bent opnieuw te genieten van het leven.

 

Stress en burn-out

Bij overmatig stress of een burn-out omgaan met tijd en ruimte; terug naar balans, rust & geduld.

 

Mantelzorg

Het centraal stellen van de mantelzorger en zijn of haar beleving.

Mentale ondersteuning en een luisterend oor:

- Bij of na het langdurig verzorgen van bijvoorbeeld uw partner of familielid.

- Bij mantelzorg en intensieve hulp aan een ouder of partner met bijvoorbeeld Parkinson / Alzheimer.


Tot slot

Ik stel mij op als coach en counselor. Counseling is een laagdrempelige vorm van emotionele hulpverlening, uw vertrouwenspersoon. Daarbij richt counseling zich primair op het hier en nu. Daarmee houdt counseling zich nadrukkelijk niet bezig met psychiatrische stoornissen of zware psycho-sociale problematiek. In een intake- / anamnesegesprek, bespreken we jouw situatie en indien van toepassing de diagnose van de arts.  

 

Coachingspraktijk Capacitas | Hoorn (Noord-Holland)

info@cc-hoorn.nl

GSM: 06 - 27 17 69 49

Coaching of counseling, locatie Hoorn - West-Friesland - Noord-Holland in de regio Purmerend - Alkmaar - Zaandam - Medemblik - Enkhuizen - West-Friesland - Den Helder - Drechterland - Heerhugowaard - Hollands Kroon - Koggenland - Edam - Volendam - Langedijk - Opmeer - Schagen - Stede Broec.

Aanmelden Coaching of Counseling: