zang | adem | stem

 

Zang-, adem- en stemtherapie

 

Als professioneel zangeres / zangpedagoog ben ik expert in ademgebruik en stembeheersing. In de klank van iemands stem kan ik veel horen; over zijn of haar karakter en hoe gehaast je in het leven staat bijvoorbeeld. De ademhaling is dan ook van invloed op uw emotionele en fysieke gezondheid. Naast concerten geef ik al sinds jaar en dag Vocal Coaching (koor- jazz- klassiek) zie ook mijn website: Zangles in Hoorn.


Tijdens mijn concerten zorgt mijn lage timbre ervoor dat mensen dieper in hun hart, in hun ziel worden geraakt. Dan komt er pijn of vreugde die ze beleven of misschien vergeten waren weer terug. Vaak krijgt ik dan ook na een concert opmerkelijke reacties van mijn publiek. Het komt er bijna altijd op neer dat er bij de mensen diepe, weggestopte gevoelens zijn losgemaakt. Sommigen mensen schrijven me dat hun leven zich had geopend, waardoor ze totaal andere dingen zijn gaan doen.


Mijn doelstelling is om tijdens de sessies meer kleur en klank aan uw leven te geven. Daardoor opent het hart zich en kan men meer vanuit het hart leven. Zang-, adem- en stemoefeningen kunnen daarin een belangrijke bijdrage leveren.


Coachingsaanbod

- ademhaling- en stemklanktechnieken:

 * kortademigheid bij COPD of astma: controle en kracht ontwikkelen om de zuurstof opname te verbeteren

 * het evenwicht reguleren door rustiger ademgebruik waarmee je sterker met problemen om kan gaan

 * adembalans goed in de eigen ruimte te staan verhogen van de weerstand

 * verbeterde zuurstof opname bij een diepere ademhaling


"Ademhaling- en stemklanktraining geeft je energie waardoor je fitter en vreugdevol in het leven komt te staan!"


- zangles na logopedie: in samenspraak met je logopedist kan de stem verbeterd worden om weer goed te kunnen spreken en of zingen. Aansluitende training op de oefeningen van logopedist kunnen de klachten verminderen.


- gevolgen van slechthorendheid


- je eigen lichamelijke resonantie gebruiken


- spreken met zelfvertrouwen cq spreken in het openbaar


- verbeteren van de lichaamshouding


- om te ontspanning bij o.a. stress, burn-out, ademstoornis, slapeloosheid en of concentratieproblemen


- het in balans brengen en het verstreken van je persoonlijkheid, omgevingsruimte vergroten door grenzen te stellen en te verleggen


- begeleiding voor het geleidelijk losmaken van vastzittende emoties en verdriet d.m.v. muziek en stemklanken


Tot slot

Ik stel mij op als gezondheidscoach en ben geen arts en stel daarmee ook geen diagnose. In een intake- / anamnesegesprek, bespreken we jouw situatie en indien van toepassing de diagnose van de arts.  


Zangles- en Coachingspraktijk Capacitas Hoorn (Noord-Holland)

info@cc-hoorn.nl

GSM: 06 - 27 17 69 49

Ademcoach | muziektherapie | ontspanningstherapie - advies locatie Hoorn, West-Friesland, Noord-Holland in de regio Purmerend - Alkmaar - Zaandam - Medemblik - Enkhuizen - West-Friesland - Den Helder - Drechterland - Heerhugowaard - Hollands Kroon - Koggenland - Edam - Volendam - Langedijk - Opmeer - Schagen - Stede Broec.


Aanmelden consult stemklank-, ademtherapie of zangles: